Sollicitatie tips: LinkedIn gebruiken

LinkedIn wordt gezien en gebruikt als een zakelijk netwerk. Heel anders dan Facebook bijvoorbeeld. In LinkedIn kun je je netwerk opzetten en uitbreiden met personen die je kent, of die voor jou interessant (kunnen) zijn. Het gaat te ver om in deze blog alles over LinkedIn te vertellen, maar hierbij alvast een paar tips:

  • Nieuwe gebruiker? Registreer je met je privé e-mailadres, zodat je altijd bij je gegevens kunt (ook al ben je niet meer werkzaam bij je huidige werkgever).
  • Je kunt ervoor kiezen om in de eerste periode je profiel op “niet zichtbaar” te zetten, zodat je achter de schermen kunt werken aan je profiel. Als je klaar bent, zorg je dat je je profiel weer zichtbaar maakt.
  • Voeg een representatieve profielfoto toe. Echt, het ziet er zoveel leuke uit dan zo’n standaard grijs poppetje…..
  • Hoe bouw je je netwerk op? Begin bijvoorbeeld met collega’s of ex collega’s. Stuur ze een persoonlijke uitnodiging (en niet de standaard voorgestelde LinkedIn uitnodiging). Mensen die je niet kent, maar die je wel graag wilt toevoegen stuur je zeker een uitnodiging met de reden waarom je wilt linken.

Zo zijn er nog een heleboel tips en slimmigheden om LinkedIn goed te gebruiken. Wil je meer weten? Maak een afspraak voor een sessie en neem je laptop mee, dan kun je tijdens de afspraak direct aan de slag met je LinkedIn profiel. Wil je meer weten over solliciteren en de rol van LinkedIn/Social media hierbij? Dan is de training “Solliciteren anno 2016” vast iets voor jou! Kijk hier voor meer info.

Dit is de link naar mijn profiel op LinkedIn. Connectie maken kan altijd, maar wel graag met een persoonlijke uitnodiging….

Marga Strubbe

 

Dit artikel werd geplaatst op 29/03/2016.

Volg ons online

Wij zijn ook online te vinden, zodat u altijd op de hoogte blijft van onze activiteiten!