Sollicitatie tips: je e-mailadres

Regelmatig zetten we sollicitatie tips online, deze keer over het gebruik van je e-mailadres:

  • Zorg dat je een representatief e-mailadres hebt voor op je CV en bij het online solliciteren (dus geen honneponnetje@ of teddybeer45@ etc …..) Een combinatie van je voornaam/voorletter(s) en je achternaam is vaak het handigst.
  • Ben je nog in dienst bij een werkgever en aan het solliciteren? Gebruik je privé e-mailadres in je sollicitaties en CV. Gebruik je privé e-mailadres ook voor LinkedIn.
  • Zorg dat je e-mail werkt, en dat het e-mail programma betrouwbaar is! Een e-mailadres via webmail is dan handig (een Gmail account bijvoorbeeld, gratis en vanaf overal benaderbaar). Het is vervelend als een werkgever je heeft uitgenodigd voor een gesprek en de mail is niet aangekomen door problemen met je e-mailprogramma.
  • Je kunt zelfs een apart e-mailadres aanmaken voor je sollicitatie inspanningen. Een nadeel is dan wel dat het een extra mailbox is welke je in de gaten moet houden.
  • Controleer je e-mailadres op je CV even of het correct geschreven is. Zo weet je zeker dat werkgevers je kunnen bereiken.

 

Dit artikel werd geplaatst op 23/03/2016.

Volg ons online

Wij zijn ook online te vinden, zodat u altijd op de hoogte blijft van onze activiteiten!