Solliciteren anno 2017: zó doe je dat!

Schrijf je in voor deze training »

Solliciteren anno nu, hoe pak je dat goed aan? Zijn je traditioneel geschreven sollicitatiebrieven en CV nog wel voldoende? Wat kun je doen met de Social media zoals LinkedIN, Facebook en Twitter bij het solliciteren?

Hoe zorg ik voor een goede werkwijze, voorbereiding en presentatie bij het solliciteren? Daar draait het in deze training allemaal om! Je krijgt praktische tools en trucs aangereikt en middels oefeningen werk je direct aan je eigen sollicitatievaardigheden. Door de groep klein te houden (maximaal 6 deelnemers) is er voldoende ruimte om je eigen vragen te behandelen. Het praktische werkboek wat je meekrijgt is een handig hulpmiddel waarmee je thuis zelf verder aan de slag kunt.

Onderwerpen

  • Hoe ziet de arbeidsmarkt eruit? Trends en ontwikkelingen.
  • Mijn leeftijd en solliciteren: de (voor-) oordelen onder de loep genomen.
  • Hoe en waar vind je vacatures en banen? Inclusief de verborgen vacatures.
  • Het nut van netwerken: de wereld om je heen is kleiner dan je denkt!
  • Help! Een leuke vacature gevonden, en nu? Hoe pak ik het sollicitatieproces zo goed mogelijk aan?
  • Hoe schrijf ik een persoonlijke en toch zakelijke sollicitatiebrief met CV?
  • Open sollicitaties.
  • Afwijzingen: hoe ga je er mee om, en wat kun je er van leren?
  • Een sollicitatiegesprek: Hoe zorg je voor een goede presentatie bij de werkgever?
  • Hoe gaat het met Social media (LinkedIn, Facebook) tijdens het solliciteren?

 

Extra!

Na de training stuur je je aangepaste CV en/of sollicitatiebrief per e-mail naar de trainer. Zij geeft je persoonlijke feedback met verbeterpunten waar nodig. Dit kan bijvoorbeeld ook met je LinkedIn profiel wat je hebt aangepast. Zo heb je alle kennis toegepast en getest om met je sollicitaties goed voor de dag te komen!

 

Praktische info

Deze training wordt maandelijks georganiseerd in regio Utrecht (op onze eigen locatie in Woerden, vlakbij het station en per auto ook goed bereikbaar). De kosten voor de training bedragen €110,00 inclusief btw. Ontvang je een (WW-) uitkering? Dan kun je voor de prijs van € 95,00 aan de training deelnemen.
Kijk voor meer informatie over actuele data op de trainingskalender.

Bemerk je dat je eigenlijk nog bezig bent met de stap “wat wil ik?” en is er twijfel over het inslaan van de juiste richting in je loopbaan? Kijk dan eens bij de training Loopbaan onder de loep, welke geheel in het teken staat van vragen zoals deze.

Volg ons online

Wij zijn ook online te vinden, zodat u altijd op de hoogte blijft van onze activiteiten!