Begeleiding voor werknemers in de Zorg

De Zorgsector staat onder hoge druk. Vanuit de politiek worden er besluiten genomen die direct gevolgen hebben op de werkvloer, met een veel hogere werkdruk en ingrijpende reorganisaties als gevolg.

Wij zijn jaren geleden in de Zorgsector “ingerold” door het succesvol uitvoeren van een aantal 2e spoor trajecten. Van lieverlee is dit verder gegroeid, met zorginstellingen als opdrachtgevers uit de hele regio. Daarom kunnen we met een gerust hart zeggen dat we een specialisme hebben in het begeleiden van werknemers in de Zorg.

Zorgprofessionals hebben vaak hun hart verloren aan hun werk, wat het vaak extra moeilijk maakt om afscheid te nemen van cliënten en het werk waar je zo in je element bent. Afscheid moeten nemen om bedrijfsredenen of omdat het werk fysiek te zwaar is. Het verliezen van een baan kan hetzelfde aanvoelen als rouwen om het verlies van een dierbare.  In de trajecten besteden we aandacht aan dit proces, om vervolgens aan de slag te gaan met een nieuw perspectief: waar ben je nog meer inzetbaar, met de kwaliteiten en mogelijkheden die je bezit? We leren medewerkers buiten hun kaders (van de Zorg) te kijken en zo een toekomst uit te stippelen, rekening houdend met een arbeidsmarkt die continue in verandering is.

Onze loopbaancoaches hebben veel ervaring met de begeleiding van medewerkers in de Zorgsector, deels door hun eigen werkervaring als bijvoorbeeld casemanager bij verschillende zorginstellingen, of vanuit het uitvoeren van projecten (sollicitatietrainingen voor boventallige medewerkers) en trajecten (re-integratie/outplacement).

Geïnteresseerd in onze aanpak en werkwijze? Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende kennismaking met ons bureau! Kijk ook eens bij de ervaringen van onze kandidaten.

Volg ons online

Wij zijn ook online te vinden, zodat u altijd op de hoogte blijft van onze activiteiten!