Hulp bij solliciteren

De meeste mensen beseffen pas hoe belangrijk hun baan voor ze is als ze niet meer (kunnen) werken….. Niet alleen het geld, maar ook het ontplooien van de talenten, maatschappelijke waardering en niet onbelangrijk: de sociale contacten.
Begrijpelijk dat je snel aan de slag wil! Als dat niet snel lukt kan dat erg frustrerend zijn en een aanslag doen op je zelfvertrouwen. Je kunt in een neerwaartse spiraal terecht komen, die maar moeilijk te doorbreken valt. Daarbij komt: hoe langer je zonder werk bent, hoe groter de afstand tussen jou en de arbeidsmarkt. Daarom is het belangrijk snel in actie te komen.

Wij kunnen je helpen bij dit traject. Samen brengen we structuur in het solliciteren. Welke sollicitaties lopen nog? Solliciteren betekent actief bezig zijn met vacatures en sollicitaties. Zorgen dat je controle hebt over de uitstaande brieven en dat je jezelf pro-actief opstelt naar een eventueel toekomstige werkgever.
Uit ervaring blijkt dat mensen vaak meer in zich hebben dan ze zelf vermoeden en dat ze unieke kwaliteiten bezitten waar de markt behoefte aan heeft. In sommige gevallen sluit de nieuwe baan goed aan op het vorige werk, maar in veel situaties worden deuren geopend naar verrassend andere banen. Natuurlijk houden we in het traject rekening met de realiteit: hoe boek je resultaat in een “uitdagende” arbeidsmarkt en het huidige economische klimaat?

We hebben ruime ervaring met het terugbrengen van mensen op de arbeidsmarkt, zowel met lager, middelbaar en hoger opgeleiden. Hoe we dat doen? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Het UWV stelt voor een kleine groep klanten een reïntegratie budget beschikbaar, waarmee beperkt diensten ingekocht kunnen worden zoals een reïntegratietraject bij Buro voor Loopbaancoaching. Dit gaat dan om mensen die een WIA uitkering ontvangen, of ziek na einde contract bij het UWV terecht zijn gekomen. Vragen hierover? Neem contact op met het UWV om de mogelijkheden te bespreken.

Regionaal

Binnen de regio zijn wij actief in het benaderen van bedrijven waar wij onze re-integratie activiteiten introduceren. Op deze wijze proberen we voor onze cliënten een ingang te vinden die zij zelfstandig niet zullen vinden (gezien niet passende opleiding en/of werkervaring). Ook Leer/werk trajecten komen hierbij uitgebreid aan bod. Er is intensief contact met meerdere arbeidsbemiddelaars in de regio.

In een traject krijg je toegang tot onze vacaturebank Jobport. Deze is exclusief te gebruiken voor onze cliënten, en geeft je een overzicht van alle actuele vacatures die er op Internet te vinden zijn! Je kunt zelf zoekprofielen aanmaken en snel overzicht krijgen van gewenste vacatures in uw regio. Een toegevoegde waarde binnen het traject.

Volg ons online

Wij zijn ook online te vinden, zodat u altijd op de hoogte blijft van onze activiteiten!